Over Project: Zelfverbetering

De website

Mentale en fysieke gezondheid is steeds belangrijker aan het worden, maar hoe begin je nu? Je hoort en ziet zó veel dingen die je écht zou moeten doen op social media of het nieuws. Misschien ook wel van je vrienden en collega's. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Een beetje over waar Project zelfverbetering jou mee kan helpen: recente wetenschappelijk onderbouwde literatuur (theorie) wordt gecombineerd met challenges (praktijk). Hierdoor weet jij wat jou zou kunnen helpen om zelf een volgende stap in jouw leven te zetten. Zo kan je écht je eigen, authentieke en ultieme jij te worden door je eigen zelfverbeteringsproject te starten.

Project zelfverbetering is gestart met het doel om de kwaliteit van ieders leven een klein beetje te verbeteren. Artikelen over  uiteenlopende onderwerpen en challenges op het gebied van zowel mentale als fysieke gezondheid worden geplaatst. Hierdoor zijn de artikelen geschikt voor alle leeftijdscategorieën. Het ultieme doel is het aansporen om stappen te zetten naar ieders eigen zelfverbetering. Al is dit maar een heel klein beetje.

Artikelen op Project zelfverbetering

De volgende artikelen en onderwerpen kan je periodiek verwachten op Project: Zelfverbetering:

  • Timemanagement (zoals handigde tools, tips & tricks);
  • Prioriteiten stellen (zoals je tijd indelen en door te doen wat je écht wilt. Lees hier bijvoorbeeld over in de eerste EZPZ skills waarbij ik een periode alles 5 minuten eerder deed);
  • Discipline en/of motivatie (Om door te zetten met wat je al doet of waar je naartoe wilt. De eerste EZPZ maandelijks over water is hiervan een goed voorbeeld);
  • Kiezen voor jezelf (zonder egoistisch te worden). Zie bijvoorbeeld deze special over leiderschap (over je eigen leven);
  • Reviews van (zelfverbeterings) boeken & theorieën zodat jij direct weet of dit ook iets voor jou is. Lees bijvoorbeeld de allereerste boeken review;
  • Inzicht in huidige 'hypes' en wat je hiermee kunt (zoals een 'dopamine detox' trend);
  • Nog vele andere artikelen!

Over mij

Ik ben Alwin van Welie, auteur en eigenaar van Project: Zelfverbetering. Ik ben afgestudeerd aan de HAN met de opleiding bedrijfskundige informatica & management (BIM). Momenteel doe ik de master Information Management aan de Universiteit van Tilburg. Dit doe ik in combinatie met een programma van de Universiteit van Turku (in Finland). Dit is een dual degree programma. Vanaf januari tot eind april/begin mei zal ik in Turku verblijven.

Naast schrijver te zijn op Project: Zelfverbetering, schrijf ik ook periodiek artikelen over Information Management en zelfontwikkeling gerelateerde onderwerpen. Dit doe ik op de website ithappens.nu voor mijn studievereniging Asset | SBIT waar ik ook actief lid ben. Hiernaast schrijf ik periodiek papers voor mijn master.

Mijn eigen zelfverbeteringsproject

Sinds januari 2021 ben ik bewust bezig gegaan met de verbetering van de kwaliteit van mijn eigen leven. Ik heb dit met vallen en opstaan gedaan. Ik wil niet alleen mezelf continu ontwikkelen en uitdagen, maar deze lessen ook delen. Het idee is dat andere mensen er wellicht ook iets aan hebben.

Sinds januari 2021 ben ik dus zelf mijn eigen project: zelfverbetering begonnen. Hierbij begon ik als eerste met afvallen, daarna met het lezen van zelfverbeteringsboeken. Hierna ben ik naar de sportschool gegaan (terwijl ik vroeger altijd dacht dat de gym iets voor patsers was). Hiernaast ben ik ook theorieën uit boeken en video's op het gebied van zelfontwikkeling toe gaan passen.

Vallen en weer opstaan

In dit zelfverbeteringsproces heb ik veel (soms grote) fouten gemaakt. Zo was ik bijvoorbeeld te veel gefocust op mezelf en verloor ik bijna mijn meest belangrijke vrienden. Dit proces heeft echter ook erg veel lessen met zich meegebracht, over balans bijvoorbeeld. Focussen op jezelf zonder door te schieten in je keuzes en acties, maar tegelijkertijd je vrienden niet vergeten, is één van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd. Hiernaast zijn juist deze vrienden inspirerend geweest om mij juist dat extra duwtje in de rug te geven. Met dit duwtje ben ik aan project zelfverbetering begonnen, nadat ik er vooral veel over aan het praten was. Het was voor mij tijd om nu echt eens echt te gaan voor wat ik altijd al wilde. Iets doorzetten in plaats van er alleen maar over te praten. Ik ben altijd bang geweest dat mensen geen waarde in mij konden vinden. Ik wil altijd iets teruggeven, niet alleen maar werken voor het salaris aan het einde van de maand. Door mezelf op deze manier uit te dagen, kan ik ook iets teruggeven aan de maatschappij.

Met de combinatie van best-practises en mijn eigen ervaringen, hoop ik mensen te kunnen inspireren. Het idee is dat iedereen zo die stap kan zetten die ervoor zorgt dat de authentieke zelf naar boven komt. Zelfs als dit maar een klein beetje is.

Over mijn droom & visie

Mijn uiteindelijke droom is om over de kwaliteit van het leven van mensen concrete tips en adviezen te geven. Ongeacht hoe oud iemand is en in welke fase van het leven iemand zit. Vaak hebben mensen een stiekeme droom of weten ze vaak wel wat er moet veranderen. Echter wordt dit zelden doorgezet doordat de comfortzone en het vaste salaris bijvoorbeeld om de hoek loert. Andere vormen van afleiding zijn ook vaak een boosdoener. Ik hoop met dit blog mensen net even dat duwtje in de goede richting te kunnen geven.

In de toekomst zou ik enorm graag voor een groter publiek spreken over dit soort onderwerpen. Dit combineren met het schrijven van een boek over nuchtere zelfverbetering is een een grote droom van mij. Hiernaast is het het opzetten van een community maar ook het maken van of bijdragen aan een podcast over zelfontwikkeling een andere ambitie. Dit in de toekomst wellicht met in een samenwerkingsverband, of wellicht individueel waarbij ik mensen uitnodig. Mijn eerste droom is in ieder geval werkelijkheid geworden: een eigen website waarop ik artikelen plaats over zelfontwikkeling!!

Over project: zelfverbetering: de auteur Alwin van Welie.
Alwin van Welie.